Mekaniskt ventilerade golv och väggar
Åtgärder för problem med fukt, lukt, radon och emissioner
Tel: 0451-744 220        e-post: info@ventgolv.se

Jape Rökpuff

Rök för kontroll av luftrörelser

Jape Rökpuff används för att kontrollera och visualisera luftrörelser. Exempelvis för kontroll av ventilation i byggnader och för att lokalisera läckage och drag. 

  • Oskadlig rök som är i princip luktfri
  • Förbättrar arbetsmiljön
  • Kan användas om och om igen
  • Laddbart batteri
  • En rökpatron räcker till över 1000 puffar
  • Ficklampa som tillbehör
  • Många användningsområden

Jape Rökpuff kan även användas vid utomhusaktiviteter som exempelvis jakt, golf, skytte, bågskytte, discgolf och segling för kontroll av vindriktning.

Jape Rökpuff består av tre delar; gummibälg, batteri och rökpatron. När gummibälgen trycks ihop pressas luft genom batteri/rökpatron, rök genereras och kommer ut ur änden av batteri/rökpatron. Jape Rökpuff startar automatiskt vid användning och stängs av när den inte används. Röken består av glykol och är ofarlig att andas in och är näst intill luktfri. En rökpatron räcker till ca 1000 rökpuffar. Batteri: 280 mAh, uppladdningsbar med USB-laddare. Bälg av silikongummi. 

Bruksanvisning
Ladda batteriet innan första användningen. Skruva ihop USB-laddaren och batteriet, sätt enheten i en USB-port. Batteriet är fulladdat när indikatorlampan lyser grönt.

Skruva ihop rökpatron och batteri. Justera längden som sticker ut från gummibälgen efter behov. Kläm ihop gummibälgen för att generera rök, anpassa kraften på trycket så att önskad rökpelare/stråle uppstår. Vid täthetskontroll av Jape Ventgolv hålls pipen nära det misstänkta läckaget och rök trycks försiktigt ut för att se om röken slinker in.
Batteri och rökpatron bör skruvas isär och förvaras var för sig efter användning. Förvara rökpatronen med ändpropparna på.

Jape Rökpuff är patentsökt

Beställ Jape Rökpuff
Produktblad, Jape Rökpuff 
Säkerhetsdatablad
Pressrelease, läs mer om Jape Rökpuff


 

Ersätter hälsoskadlig produkt

Röken som Jape Rökpuff genererar är helt ofarlig och luktar i princip ingenting. Andra produkter på marknaden innehåller farliga ämnen som är skadliga att andas in.

Läs mer här


Ficklampa till Jape Rökpuff

 

Ficklampan är ett tillbehör för att underlätta användningen av Jape Rökpuff i mörka utrymmen. Ficklampan monteras med ett gummiband längst fram på rökpatronen. Vrid på ficklampans bakre del för att tända. Levereras i ett plastetui som har en egen liten plats i kartongen till Rökpuffen.


 

Extra rökpatroner

05_Jape_Rökpuff.jpg

En rökpatron mycket dryg och räcker till över 1000 puffar. När den börjar ta slut och puffarna blir allt svagare kan man vänta en liten stund för att få ut ännu fler puffar. Vätskan som är kvar inuti fördelar sig och träffar den rökalstrande delen igen.
Men till slut tar rökpatronen helt slut och måste bytas. Extra patroner finns i 2-pack. 


 

Enkel laddning med USB

Jape Rökpuff

Batteridelen som sitter i gummibälgen behöver laddas innan första användning och när batteriet börjar ta slut. Änden som sitter i gummibälgen blinkar när batteriet behöver laddas. Ta ur batteridelen från gummibälgen och skruva på USB-laddaren. Ladda sedan enheten i en vanlig USB-port. Batteriet är fulladdat när indikatorlampan lyser grönt.